Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei pidä tallinsa kuljettajaa Nico Rosbergia liian pehmeänä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan taistellessaan.

Viime vuoden surullisenkuuluisan Belgian GP:n keskinäisen törmäilyn jälkeen Rosberg on jäänyt selkeästi brittikuskin murjomaksi radalla. Hamilton on saanut niskaotteen saksalaisesta tallikaveristaan sekä aika-ajoissa että kisatuloksissa. Viimeisin osoitus tallin sisäisistä voimasuhteista nähtiin viime viikonloppuna Japanin GP:ssä, jossa Hamilton otti kärkipaikan kisan startissa pakottaen Rosbergin perääntymään.

Samalla vaakakuppi maailmanmestaruustaistossa keikahti rajusti Hamiltonin eduksi. Wolffin mukaan kyse ei kuitenkaan johtuisi Rosbergin liian anteeksiantavasta ajosta radalla.

– Ei hän ole minun mielestäni antanut periksi. Kukaan huippukuski ei koskaan luovuta mestaruustaistoa ennen kuin mahdollisuus on matemaattisestikin ohitse, Wolff muistuttaa Autosportille.

– Yritämme pitää yllä hyvää ryhmähenkeä tiimissämme. Joskus jos joku kuljettaja näyttää radalla liian kiltiltä, sen voisi luulla kuvastavan heikkoutta, mutta se ei ole koko totuus. Nico on taistellut kovasti Lewisiä vastaan esimerkiksi Bahrainissa ja Belgiassa tänä vuonna. En halua kuitenkaan sanoa, että Lewis tuppaa selviytymään taistoista aina voittajana, koska se ei ole koko totuus, Wolff pyörittelee.

Hamilton johtaa MM-sarjaa tällä hetkellä 48 pisteellä ennen Rosbegia. Kaudesta on vielä ajamatta viisi osakilpailua.