Mercedeksen tallipäällikkö Niki Lauda pelkää tallinsa saattavan joutua kohtaamaan tulevana viikonloppuna Sotshissa Singaporen GP:n haamut. Itävaltalaislegenda ei ole lainkaan varma, pystyykö hänen tallinsa vastaamaan Ferrareiden rynnistykseen.

Singaporessa koko kauden suvereenisti hallinnut saksalaistalli romahti selkeästi Ferrareiden ja Red Bullien taakse. Syitä alentuneesen suorituskykyyn etsittiin kuumeisesti ja lopulta pääsyyksi epäiltiin renkaiden toimimattomuutta saksalaistallin autoissa.

Lauda kertoo Autosportille Sotshin radan olevan päällystetty samanlaisella asfaltilla kuin Singaporenkin katurata. Lisäksi Pirelli tuo tänä vuonna kilpailuun kaksi pehmeintä rengasseostaan, ja tämän pitäisi olla yleisesti Ferrarin etu.

Lauda iloitsee edelliskisan voittoa Japanissa, mutta muistuttaa pelin olevan jälleen täysin auki tulevana viikonloppuna.

– Onneksi Singaporen traumamme ovat nyt takana päin ja olemme takaisin keulilla. Se on suuri helpotus. Mutta maailmanmestaruustaisto ei ole ohitse, koska Sotshin asfaltti on niin samanlaista kuin Singaporessa, Lauda toteaa Autosportille.

Mercedeksellä on mahdollisuus varmistaa valmistajien mestaruutensa Venäjällä. Se tarvitsee vain kolme pistettä enemmän kuin Ferrari. Mestaruus on vain sinettiä vaille valmis, sillä kaksikon välinen ero on jo nyt 169 MM-pistettä.

– Meidän täytyy työskennellä kovasti ja pysyä kilpailukykyisinä koko ajan. Olemme kyllä hyvässä vedossa, mutta lopputuloksen näkee vasta sitten, kun kaikki on valmista, Lauda filosofioi.