Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton valtasivat jälleen kerran eturivin lähtöpaikat aika-ajojen päätteeksi. Samalla kaksikko varmisti hopeanuolten kaikkien aikojen kolmannenkymmenennen täydellisen täysosuman formula ykkösten aika-ajojen historiassa.

Ennen nykyistä kaudesta 2010 asti toiminutta tallia Mercedes hallitsi maailman kilparatoja 1950-luvulla. Saksalaismerkin nykyiset kuljettajat ovat jatkaneet entisaikojen ennätystehtailuja jo parin kauden ajan, eikä loppua ole näköpiirissä.

Tallipäällikkö Toto Wolff oli tallinsa lauantaisesta menestyksestä luonnollisesti mielissään, mutta itse kisaan hän ei halua lähteä henkseleitä paukutellen.

– Nicon suoritus oli erinomainen. Hän on ollut nopea koko viikonlopun ajan. Uskon myös Lewikseltä löytyvän luottoa itseensä huomista kisaa ajatellen. Kilpailus on kuitenkin matka tuntemattomaan, koska kukaan ei ole saanut oikein ajotuntumaa tänä viikonloppuna, Wolff povaa tallin tiedotteessa.

– Rata on kova takarenkaille ja kaikki tarkkailevatkin varmasti niiden kulumaa herkeämättä. Starttaamme itse kisaan parhaista mahdollisista asetelmista, mutta meidän täytyy edetä kohti tavoitettamme askel kerrallaan, Wolff varoitte.ee