McLarenin kilpailutoimenjohtaja Eric Boullier vaatii tallinsa voimanlähdekumppania Hondaa kehittämään rajusti hybridimoottoriaan, jotta talli voisi jälleen mieliä kärkitaistoon.

Boullierilla on esittää kylmääviä lukuja tallin hybridivajeesta.

– Hybridimoottorin heikkouden takia eromme muihin kierroksella ei ole vain pari kymmenystä, vaan se lähentelee kahtakin sekuntia. Jätän teidän tehtäväksenne laskea, mikä vaikutus sillä on suorituskykyymme, Boullier toteaa Autosportille.

Honda on takamatkalla Mercedekseen, Ferrariin ja jopa Renault’in nähden. Boullierin mielestä tämä on tässä vaiheessa Hondan projektia täysin ymmärrettävää.

– Honda ei ole tehnyt mitään väärin. He päättivät liittymisestä F1-sarjaan vasta muutama vuosi sitten ja he joutuivat aloittamaan täysin tyhjästä. Muilla moottorinvalmistajilla kesti enemmän kuin kolme vuotta saada hommat pelittämään. Esimerkiksi viime vuonna Ferrari ja Renault konttasivat, ja Renault on ongelmissa edelleenkin, Boullier huomauttaa.

– Hondalla on kuitenkin resursseja korjata tilanteensa. Tiedämme missä ongelma piilee, ja asioita tilanteen korjaamiseksi on jo aloitettu tekemään.