McLarenille tällä kaudella voimanlähteet toimittava Honda kiistää huhut, joiden mukaan se saattaisi toimittaa voimanlähteensä ensi kaudella Toro Rossolle.

Renault’n tuen ensi kaudeksi menettävä Red Bullin junioritalli ei ole emotallin tapaan saanut vielä kiinnitettyä itselleen moottorintoimittajaa tulevaksi vuodeksi. Konserni on käynyt neuvotteluja kaikkien nykyisten F1-voimanlähdetoimittajien kanssa, mutta toistaiseksi kaikki keskustelut ovat päätyneet umpikujaan. Mercedes antoi suorat rukkaset ja Ferrari on halukas tarjoamaan vain vuoden vanhoja moottoreitaan.

Hondan mahdollinen tuki Toro Rossolle olisi ollut huhupuheissa Red Bullin myönnytys Ferrarille. Siinä tapauksessa italialaistiimi olisi joutunut varustamaan vain itse emotallin.

Honda-pomo Yasuhisa Arai on useaan otteeseen puhunut Hondan haluavan keskittyä ensi kaudella yhteistyöhön vain McLarenin kanssa. Tuo kanta ei ole muuttunut kauden edetessä.

– Honda on paluustaan lähtien ilmaissut valmiutensa varustaa muitakin talleja tulevaisuudessa. Kuitenkin näin myöhäisessä vaiheessa tätä vuotta on ensi kautta koskevia muutoksia hyvin epätodennäköistä enää toteuttaa, Honda tiedottaaa motorsport.comin mukaan.

Hondan mukaan uuden kumppanin varustaminen vaikeuttaisi myös uuden voimanlähdeyksikön kehitystyötä. Tästä skenaariosta olisi merkin mukaan haittaa molemmille osapuolille.