Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley iloiteei tallinsa kisavauhdista sarjan edellisessä osakilpailussa Japanin Suzukassa.

Fernleyn mukaan datatiedot osoittavat tallin pystyneen ajamaan kilpailun lopussa samanlaisia kierrosaikoja kuin kärkipään tallit Mercedes ja Ferrari. Talli sai myös tulosta aikaan Nico Hülkenbergin kiidättäessä autonsa ruutulipulle kuudentena.

Force India käy tiukkaa taistelua Lotuksen kanssa valmistajien sarjan viidennestä sijasta. Fernleylle Suzukan tulos oli rohkaiseva.

– Kun autoja kehitetään jatkuvasti, on tärkeää saada kasaan ongelmavapaita kisoja, kuten Suzukassa. Oli erittäin rohkaisevaa nähdä autojemme olevan radan nopeimpia kilpailun loppupuolella. Käsittääkseni vain kisan voittaja Lewis Hamilton pystyi ajamaan meitä lujempaa, Fernley toteaa Autosportille.

– Tämä on erityisen miellyttävä saavutus nimenomaan Suzukassa, joka on ollut meille yleensä vaikea rata. On kuitenkin eri juttu, mikä vaikutus sillä on tulevissa kilpailuissa, Fernley myöntää.

Autosport tutki tarkemmin Fernleyn väitettä ja löysi siitä totuuden siemenen. Asiassa on kuitenkin monia muuttujia.

Lähes kaikki kärkiautot ajoivat selvillä eroilla toisiinsa, joten kenenkään ei ollut syytä puristaa viimeisiä kymmenyksiä irti kierrostajoistaan. Ainakin Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene on myöntänyt hänen kuljettajiensa ottaneen varman päälle kisan lopussa. Myös kärkiautojen joutuminen taistelemaan kierroksellaohitettavien kanssa on vaikuttanut alentavasti usean kuljettajan kierrosaikoihin.

Autosport muistuttaa kuitenkin myös Hülkenbergin kuudennen sijan olleen hyvin turvallinen, joten lehti ei näe mahdottomana, että myös saksalainen olisi varmistellut kisan lopussa.