Ferrari-kuljetaja Sebastian Vettel nousi eilisen Venäjän GP:n jälkeen MM-sarjan pisteissä toiseksi ohittaen Mercedeksen Nico Rosbergin. Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene myöntää kuitenkin, että hänen saksalaiskuskinsa mahdollisuudet haastaa sarjaa selvällä pistepotilla johtava Lewis Hamilton ovat hyvin vähäiset.

– Matemaattisesti kuljettajien MM-sarja on edelleen avoinna. Olemme kuitenkin nöyriä emmekä usko, että mestaruus on enää mahdollinen. Prioriteettinamme on työskennellä kisa kisalta vahvistamaaksemme nykyistä asemaamme, tallipäällikkö summaa.

Arrivabene antoi pessimistisestä näkemyksestään huolimatta tunnustusta Vettelille.

– Sebin kyvyt tekivät jälleen kerran vaikutuksen. Hän osoitti jälleen olevansa merkittävä voimavara tiimille. Hänellä on hyvä auto, mutta hän kykenee antamaan myös oman pienen lisänsä pakettiin, mikä on maailmanmestarin merkki, Arrivabene kehuu.

Räikkönen saa tallipäälliköltä synninpäästön kolaroinnistaan. Arrivabene pitää tilannetta normaalina kisatilanteena. Hän nostaa esille myös kuskien keskinäisen taiston kisan alkuvaiheilla.

– Meillä on omat sääntömme osumista kuljettajien välillä radalla ja kuljettajamme tietävät sen hyvin. Sebastianin ja Kimin välinen kisa oli kiva kamppailu kahden hyvän kuskin välillä, tallipäällikkö muotoilee.

Hän antaa tunnustusta myös tallin kisataktikolle.

– Kisataktiikkamme oli juuri oikea, onnittelut Iñaki Ruedalle. Jos Kimi olisi onnistunut ohituksessaan Valtteri Bottaksesta, olisi se näyttänyt edelleen vahvemmin, että taktiikkamme oli oikea, Arrivabene toteaa.