Huolimatta Red Bullin F1-tallin epävarmasta tilanteesta ensi vuoden moottoreiden suhteen, on formulamoguli Bernie Ecclestone varma, että ensi kaudella Red Bull ja sen sisartalli Toro Rosso ovat mukana sarjassa.

– Asia selvitetään, sama mitä he tulevat saamaan, Ecclestone lupaa Sky Sportsille.

Kysymykseen siitä, tuleeko ratkaisu olemaan hyvä Red Bullin kannalta, hän lisää:

– Jos he saavat moottorin, on se heille hyvä ratkaisu.

Vaikka Red Bull -yhtiön johtaja Dietrich Mateschitz on uhkaillut sarjan jättämisellä, mikäli tallit eivät saa kilpailukykyisiä moottoreita, uskoo Ecclestone miehen olevan edelleen kiinnostunut Formula ykkösistä.

– Hän ei ole koskaan menettänyt rakkauyttaan F1:n. Hän vain haluaa olla kilpailukykyisessä asemassa. Se tulee vielä tapahtumaan, ja silloin hän on jälleen tyytyväinen, Ecclestone toteaa.

Red Bull sisartallinsa Toro Rosso ovat jättämässä nykyisen moottoritoimittajansa Renaultin tämän kauden jälkeen. Talli kävi ensin neuvotteluja Mercedeksen kanssa, mutta ne kariutuivat. Sittemmin neuvottelut myös Ferrarin kanssa päättyivät tuloksettomina Red Bullin kannalta, joskin Ferrari saattaa toimittaa moottorit ensi kaudella Toro Rossolle. Honda puolestaan on jo ilmoittanut, ettei se aio toimittaa moottoreita muille kuin McLarenille ensi kaudella. Formulamaailmasa huhutaan Red Bullin neuvottelevan seuraavaksi Renaultin kanssa.

Lue myös: https://www.suomif1.com/2015/10/f1-talli-sai-rukkaset-myos-ferrarilta-toimitus-toiselle-tallille/