Formula ykkösten nykyautojen hitaudesta on puhuttu paljon. V6 turbomoottoreilla varustettuja menopelejä on useasti moitittu liian hitaiksi. Fanit haluavat F1-autojen olevan selkeästi kaikista nopeimpia kilpa-autoja, jotka päihittäisivät radalla kilpailevat luokat leikiten.

Kylmää vettä F1-sarjan niskaan olisikin ollut luvassa Suzukassa, mikäli sarjan lisäksi radalla olisivat ajaneet myös Super Formula -luokan autot. Aiemmin nimellä Formula Nippon tunnettu luokka ajaa luonnollisesti sarjan oman osakilpailunsa myös Suzukassa.

Sarjan kuljettaja Joao Paulo Oliveira tviittasi kesken kisan pysäyttävän tilannekatsauksen. Kun GP-kisassa oli ajettu 43 kierrosta, olisi nopein Super Formula ollut vain hieman yli kaksi minuuttia kärkiauto Lewis Hamiltonin perässä. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että vieraan luokan auto olisi ajanut sillä hetkellä peräti sijalla 11.

Luonnollisesti tällaisessa vertailussa vaikuttaa monta asiaa, eikä liian suuria syy-seuraus -johtopäätöksiä tule vetää. Fakta on kuitenkin se, että Super Formulan Suzukan paaluaika oli nopeampi kuin kummankaan Manorin aika-ajokierros.

João Paulo Oliveira

@JPdeOliveira
Formula 1 43L: 1h11min44s
Super Formula 43L: 1h14min01s
If a Super Formula car would be racing, it could be in 11th place at the moment. #F1

Racecar Engineering

@RacecarEngineer
This car - quicker than a Marussia MR03 around Suzuka -