F1-talli Lotuksen pahat taloudelliset vaikeudet ovat siirtyneet aivan uusille tasolle.

Jo Belgian GP:n jälkimainingeissa talli joutui pahaan pulaan, kun ulosottomiehet uhkasivat estää tallin kaluston poistumisen maasta.

Renault on ollut ostamassa tallia nimiinsä, mutta virallisia sopimuksia ei olla vielä allekirjoitettu. Osapuolet ovat kuitenkin vakuutelleet sopimuksen syntyvän hetkenä minä hyvänsä.

Tallin rahavarat ovat todellakin vähissä. Tästä kielii F1-toimittaja Daniel Johnsonin Twitteriin kirjoittama viesti, jossa hän kertoo tallin joutuneen jopa sulkemaan tehtaansa ruokalan rahavaikeuksien vuoksi.

The Times kertoo myös F1-moguli Bernie Ecclestonen osallistuneen tallin pelastustalkoisiin. Ecclestonen kerrotaan kuitanneen tallin henkilökunnan palkkarästit. Jatkossa hän haluaa kuitenkin tallin myyntiaikeiden etenevän, eikä avunanto tule enää toistumaan.

Näillä näkymin Lotus pystyy osallistumaan tulevaan Italian GP:en. Tallin entisen varakuskin Charles Picin oikeusvaatimukset voivat kuitenkin tuottaa vielä paljon lisähankaluuksia tallille.

Daniel Johnson

@danielt_johnson
Lotus in holding pattern but seemingly on track for Monza. Apparently canteen at Enstone closed... What will all the hungry mechanics eat?