Nico Hülkenberg vahvisti kahden vuoden jatkosopimuksen tällä viikolla Force Indian kanssa, mikä siis työntää ikilupauksen odotetun nousun johonkin huipputalliin ainakin vuoteen 2018, jolloin hän on jo 30-vuotias.

Saksalaisen on koettu jämähtäneen keskikastin talleihin huonojen valintojen ja toisaalta kenties hänestä riippumattomienkin syiden ansiosta. 28-vuotias on tehnyt useitakin tallivaihdoksia, mutta ne on nähty lähinnä sivuttaisliikkeeksi, ei nousuksi.

Mies aloitti F1-uransa Williamsilla 2010, mutta menetti siellä paikkansa jo seuaavana vuonna siirtyen Force Indialle varakuljettajaksi. 2012 hän ajoi tallissa kisakuskina jättäen sen jo seuraavana vuonna siirtyäkseen Sauberille. Sveitsiläistallin kilpailukyky tippui kuitenkin samaan aikaan dramaattisesti. 2014 hän palasi nykyiseen talliinsa.

Hülkenberg tiettävästi oli vakava vaihtoehto myös Haasiin ensi vuodeksi. Tallin heikkoutena on luonnollisestikin sen nuoruus, mikä saattaa näkyä monenlaisina eritoten toiminnallisina lastentauteina. Toisaalta taas sen läheinen kumppanuus Ferrarin kanssa voi osoittautua merkittäväksikin vahvuudeksi.

Mikä sinun näkemyksesi on? Tekikö Nico Hülkenberg oikean ratkaisun pysyessään Force Indialla?