Italian GP ei ole koskaan ollut suosiollinen suomalaisille. Voittoa saapasmaassa ei ole juhlinut yksikään sinivalkoinen F1-kuljettaja, vaikka palkintopallilla suomalaisväriä on nähty yhdeksään otteeseen.

Mika Häkkinen ajoi palkinnoille kaikkiaan neljä kertaa. 1995 ja 2000 sijoitus oli toinen, 1994 ja 1997 kolmas. Mika Salo ajoi Ferrarilla kolmanneksi kauden 1999 kisassa. Lisää juhlittavaa tifoseille tarjosi Kimi Räikkönen 2007 ja 2009 kolmossijoillaan. ”Jäämies” ajoi lisäksi McLarenilla toiseksi kauden 2006 kilpailussa. Heikki Kovalainen sijoittui sadekisassa toiseksi kaudella 2008.

Tällä kaudella sekä Räikkönen että Williamsin Valtteri Bottas ovat jälleen potentiaalisia huippusijan tavoittelijoita. Pitkiä suoria ja kovia jarrutuksia sisältävän radan pitäisi soveltua hyvin Mercedes-moottoriselle Williamsilla ja myös Ferrarille. Radassa on paljon samankaltaisuuksia Kanadaan ja Belgiaan, joissa molemmissa autot olivat ainakin aika-ajoissa hyvässä vauhdissa.

Miten uskot suomalaisten pärjäävän? Joko kerrankin saataisiin molemmille alle virheettömät ja täydellisesti nappiin menevät kisat? Mihin sijoitukset silloin riittävät?