F1-sarjan viettäessä ansaittua kesätaukoa arvioivat monet eri mediat tallien ja kuljettajien edesottamuksia kauden ensimmäisellä puoliskolla.

Aiemmin Sky Sports antoi sanallista palautetta kuljettajille, mutta nyt toinen brittimedia BBC arvioi kaikki tallit kokonaisuutena. Auton runko, moottori, tiimi sekä molemmat kilpakuljettajat arvioidaan jokainen asteikolla 1-10.

Ferrari kasasi viidestä kohdasta yhteensä 41 pistettä. Samalla kun Sebastian Vettel nappasi arvosanaksi yhdeksikön, sai Kimi Räikkönen vain kutosen arvosanan.

– Vettel on ottanut johtajan aseman tiimissä Fernando Alonson jälkeen. Räikkösen tulevaisuus on tunnetusti kysymysmerkki vähemmän vaikuttavan alkukauden takia, sivu arvioi.

Myös Ferrarin tämän kauden auto sai arvosanaksi vain kahdeksikon.

– Ferrarin koko alkukauden voi jakaa kahteen osaan. Alussa he olivat todellinen uhka Mercedeksille, mutta FIA:n muutettua bensavirtaukseen liittyviä sääntöjä paljastui auton heikkous kilpailijaansa nähden. Kehitystä on tapahtunut kuitenkin moottoripuolella vaikean viime kauden jälkeen, BBC kehui.

Räikkösen saama arvosana oli todella heikko. Taakse jäivät vain molemmat Manorin kuljettajat, Sauberin Marcus Ericsson sekä surkeimman arvosanan (3) kuitannut Lotuksen Pastor Maldonado.