Ranskalaisen autonvalmistaja Renault’n ympärillä on riittänyt puhetta F1-varikolla viime aikoina.

Aiempina vuosina mestaruuksia kaapinut moottorinvalmistaja on epäonnistunut tämänkautisen voimanlähteensä kanssa. Ykköstalli Red Bullin johto on useaan otteeseen kritisoinut ranskalaisia, ja tämä ei ole luonnollisestikaan tehnyt hyvää yhteistyölle. Yhtenä vaihtoehtona Renault on uhkaillut poistuvansa sarjasta kokonaan.

Viimeksi omana tallinaan 2009 sarjassa nähty Renault on väläytellyt myös mahdollisuutta tulla takaisin omana tiiminään. Vahvimmin ostohuhuissa on ollut talousongelmien kanssa paininut Lotus, joka oli Renault 2002-2009.

Renault’n moottoriurheilupäällikkö Cyril Abiteboul ei kuitenkaan halua kiirehtiä päätöstä.

– Ei ole mikään salaisuus, että meillä on tällä hetkellä monta rautaa tulessa. Nämä ovat pitkän aikavälin päätöksiä, eikä niiden kanssa tule hoppuilla, Abiteboul toteaa Autosportille.

– Aiomme tehdä päätöksiä aikaisintaan syyskuussa. Tällä hetkellä emme ole lähelläkään sitä pistettä, että voisimme lyödä mitään lukkoon.

Abiteboulin mukaan Renault’lla ei ole myöskään kiirettä valinnoissaan.

– Meillä on voimassaolevat sopimukset Red Bullin ja Toro Rosson kanssa kaudesta 2016. Haluamme myös parantaa omaa nykyistä suorituskykyämme miellyttääksemme heitä.