Hondan F1-asioista vastaava johtaja Yasuhisa Arai uskoo japanilaismerkin voimanlähteen ohittaneen jo Renault’n hevosvoimien määrässä.

Hondan uhosta huolimatta Renault’lla on kuitenkin esittää parempia tuloksia radalla. Ranskalaismerkkikin on kuitenkin jäänyt selkeästi Mercedeksestä ja Ferrarista.

– Olemme hivenen jäljessä Ferraria, mutta selkeästi Renault’a edellä. Mercedes painii aivan omassa luokassaan, Arai toteaa Autosportille.

Arai on yhä kuitenkin täysin luottavainen siihen, että Honda pystyy saavuttamaan myös loputkin moottorinvalmistajat loppukauden aikana.

– Saavuttaminen voi kuitenkin olla hankalaa, sillä muilla on sekä luotettavuuden että voimanlähteen osien suhteen etumatkaa. Mutta haluan olla tasoissa muiden kanssa loppukauteen mennessä.

Arain mukaan Honda on lähestynyt voimanlähdettään täysin eri kantilta kilpailijoihinsa nähden. Tästä syystä se on kärsinyt isoista ongelmista muihin verrattuna.

– Olemme pakanneet kaiken paljon kompaktimpaan tilaan, ja siksi olemme ongelmissa. Totta kai haluaisimme laajentaa pakettiamme, mutta pienuudessa on etunsa. Tästä syystä olemme ongelmissa.