Entinen F1-kuljettaja Juan-Pablo Montoya kritisoi jokin aika sitten nykyistä F1-sarjaa liian tekniseksi.

2001-2006 sarjassa ajanut ja kuusi voittoa napannut kolumbialainen on sitä mieltä, että sarjan tulisi karsia turhaa elektroniikkaa ja säätelyä kilvanajon maksimoimiseksi. Esimerkkinä Montoya mainitsee mielestään turhat sensorit, erityisesti renkaiden lämpötiloja mittaavat, jotka rajoittavat kuljettajan tekemisiä.

McLarenin kisakuski ja kauden 2009 maailmanmestari Jenson Button allekirjoittaa Montoyan väitteet. Hänestä kilvanajo olisi paljon haastavampaa ja sitä kautta mielenkiintoisempaa, jos liika informaatiotulva ei estäisi kuljettajia ajamasta.

– Kun Juan-Pablo vielä ajoi, ei käytössä ollut tällaista sensorimäärää. Silloin kuskin täytyi itse oppia kaikki, esimerkiksi renkaiden toiminnasta. Nykyään insinöörit varikolta huutavat radioon miten renkaat toimivat, missä ne ylikuumenevat ja miten jokainen mutka tulee ajaa, Button toteaa Autosportille.

– Silloin tuo kaikki täytyi tunnustella itse. Minulle siitä oli paljon iloa.

Buttonin mielestä uudet kuljettajat ovat valmiita vastaanottamaan heille tuputettavan tiedon, mutta vanhemmat kuljettajat eivät tästä niin perusta.

– Minulle tämä on osa-alue, jossa voin itse kehittää itseäni ja saada mahdollisesti etulyöntiaseman kilpailijoihini nähden. Joten, harvinaista kyllä, allekirjoitan Juan-Pablon väitteen, Button sanoo.