Ferrari julkaisi viikko sitten Kimi Räikkösen yhden vuoden jatkosopimuksen. Talliin huhuiltiin useita muita kuskeja, ja jossain vaiheessa alkoi mediakirjoittelun perusteella vaikuttaa siltä, että Räikkösen lähtö olisi selviö.

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene myöntää Omnicorse-lehdelle tietävänsä Räikkösen valtavan suosion fanien keskuudessa mutta kertoo, ettei se ollut syy jatkolle.

– On selvää, ettemme tehneet jatkoa tästä syystä (suosio) – tai koska hänellä on siniset silmät ja vaaleat hiukset. Me teimme jatkosopimuksen, koska kasatessasi nuorta tiimiä tarvitset oikean tasapainon.

– Kimi on mestari, ja hän tulee hyvin toimeen Sebin (Vettel) kanssa. Samalla hän antaa vahvan panoksen tiimin kehitystyölle, jatkaa italialainen.

Huhujen mukaan Räikkösen jatko on seurausta palkanalennuksesta. Tallipäällikkö toteaa kuitenkin, että suomalainen ei ole erityisen halpa kuski.

– On olemassa halpalentoja, mutta en ole nähnyt tietyllä tasolla monia halpoja kuljettajia. Sama pätee jalkapalloilijoihin ja moniin muihinkin huippu-urheilijoihin.

Lähde: Inautonews.com