Ensi kauden F1-kalenteriin merkatun Azerbaidzanin GP:n rata odottaa tällä hetkellä kansainvälisen autoliiton FIA:n hyväksyntää.

Euroopan GP:n nimellä ensi vuoden heinäkuussa ajettavan kisan rataan on tehtyä muutamia pieniä muutoksia. FIA on asian suhteen tarkka, ja se vaatii aina selonteon pienistäkin muutoksista alkuperäissuunnitelmaan.

Kilpailun pääjohtaja Arif Rahimov vakuuttaa kaiken olevan kuitenkin kunnossa.

– Olemme yrittäneet yksinkertaistaa radan rakentamista mahdollisimman paljon, jotta voimme kasata ja purkaa katuradan nopeasti, Rahimov toteaa Autosportille.

– Rata itsessään säilyy muuttumattomana. Olemme lähettäneet FIA:lle tarvittavat asiakirjat tästä, mutta emme ole vielä saaneet vastausta. Olemme kuitenkin luottavaisia, että kaikki on kunnossa.

Uusi GP haluaa myös ottaa mallia ratavirkailijatyöskentelyynsä muista kilpailuista. Azerbaidzhanin kilpailujärjestäjä kävi seuraamassa usein sarjan parhaiksi kehuttuja Monacon ratavirkailijoita toukokuussa, minkä lisäksi myöhemmin sykyllä sama tutustumismatka suoritetaan myös Singaporessa.

Rahimov on myöntänyt kilpailun neuvotelleen muiden maiden kanssa mahdollisesta ratavirkailija-avusta kisaviikonloppuna.

– Käymme neuvotteluja muutaman maan kanssa siitä, kuka auttaa meitä kouluttamaan omia ratavirkailijoitamme. Tulemme luottamaan muiden valtioiden apuun ensimmäiset pari vuotta, Rahimov vakuuttaa.