Williamsin suorituskykyvastaava Rob Smedley puolustaa tallin antamia ohjeita kuljettajilleen Iso-Britannian GP:ssä.

Ulkopuolelta katsoen vaikutti siltä, että avausstintillä kärjessä ollut Felipe Massa pidätteli Valtteri Bottasta kisassa, mutta talli ei vaikuttanut haluavan jälkimmäisen yrittävän ohitusta. Mercedeskset pysyivätkin molempien autojen kannalla läpi ensimmäisen stintin ja Lewis Hamilton otti johdon lopulta ensimmäisellä pysähdyksellä.

– Me emme halunneet heidän taistelevan toisiaan vastaan liian kovaa. Puhdas ohitus olisi ihan OK, mutta me emme halunneet heidän vetäytyvän Mercedesten armoille, Smedley sanoi Sky Sportsin lähetyksessä.

Haastattelija Ted Kravitzin tässä kohtaa keskeytettyä hänet huomauttaen, että näin juuri tapahtui, hermostuneelta vaikuttanut Smedley jatkoi seuraavasti:

– Ei, niin ei tapahtunut ollenkaan.

– Me pyysimme heitä parilla ensimmäisellä kierroksella pitämään asemansa, eikä pidättelemään toisiaan. He toimivatkin niin painaen eteenpäin. Sitten sanoimme, että olette vapaita kilpailemaan kunhan se on puhdasta.

Kysyttäessä vielä tarkennuksena, että eikö talli siis koe heittäneensä voittoa hukkaan kuvitellussa loppuun asti kuivassa kisassa, Smedley vastasi:

– Ei. Minusta me suojasimme itseämme kisassa nopeampaa autoa vastaan sillä, että emme antaneet heidän kisata keskenään ja pidätellä toisiaan.