Ranskalainen autonvalmistaja Renault aikoo tutkia mahdollisuuksia perustaa erityinen nuorten kuljettajien ajo-ohjelma osana merkin uutta lähestymistapaa F1:iä kohtaan.

Renault on toiminut viime vuodet menestyksekkäänä moottorintoimittajana, mutta puheissa ranskalaismerkkiä ollaan tuomassa takaisin omana tehdastiiminään. Puheissa Lotuksen F1-talli olisi ostoaikeiden kohteena. Lisäksi merkin on puhuttu ottavan merkittävää roolia tulevassa kasvattiluokassa F2:ssa.

Renault’n moottoriurheilutoiminnoista vastaava Cyril Abiteboul haluaa tutkia uusia mahdollisuuksia merkille saada parempaa vastinetta rahoilleen. Hänestä aina rahantuhlaus ei takaa onnea.

Hän nostaa esimerkiksi Red Bullin junioriohjelman, joka tuottaa tallille ja sen sisartallille Toro Rossolle jatkuvasti lahjakkuuksia huokeaan hintaan.

– Tarvitsee katsoa vain Mercedeksen kuljettajien palkkoja ja verrata niitä Red Bullin ja Toro Rosson vastaaviin, Abiteboul toteaa motorsport.comille.

– Siinä on meille oppitunti, kuinka asiat tulisi tehdä. Haluamme olla näkyvästi mukana formula ykkösissä, mutta meidän täytyy tehdä se mahdollisimman kustannustehokkaalla tavalla.

Abiteboul myöntää olevansa junioriohjelmien suuri ystävä.

– Ihmiset tietävät meidän nostaneen Fernando Alonson menestykseen, mutta ihmiset eivät ajattele meidän antaneen Lewis Hamiltonille näytönpaikan (Hamilton ajoi aikoinaan Formula Renault-sarjassa). Alonso on aina yhdistetty Renault’n, Hamiltonia ei, Abiteboul kertoo.