McLarenille Silverstonen aika-ajoista muodostui synkkä. Talli onnistui jättämään taakseen vain Manor-tallin autot, joten tyytyväisiä ilmeitä tallin sisältä oli vaikea löytää.

McLaren kärsii erityisesti moottoriyhteistyökumppaninsa Hondan heikkoudesta kilpailijoihinsa nähden. Tallipäällikkö Eric Boullier haluaakin japanilaistehtaalta enemmän, kuin mitä se tällä hetkellä pystyy antamaan.

– Kerron joka päivä Hondan moottoriurheiluasioista vastaavalle Yasuhisa Araille, että meidän tulee olla jälleen menestyviä niin pian kuin mahdollista. Tuon tämän asian ilmi pari kolme kertaa vuorokaudessa, Boullier toteaa Sky Sportsille.

– Emme tule kärsimään viisi vuotta tästä. Kuten kaikissa yhteistyösopimuksissa, emme aio kertoa julkisesti mitä keskustelemme kulissien takana. Meidän täytyy kohdata maailma yhdessä. Mutta tuska on olemassa.

– Me annamme painetta Hondalle, ja he vastaavasti myös meille. Mutta paine on meidän suunnalta ehkä hivenen kovempi, sillä yli 50 prosenttia suorituskyvystämme voidaan parantaa voimanlähdepuolella, Boullier arvioi.