Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton toteaa McLarenin nykyisen korpivaelluksen olevan tuskaista katsottavaa.

Hamilton aloitti F1-uransa brittitallin palveluksessa. Hän myös voitti tallin riveissä ensimmäisen maailmanmestaruutensa 2008.

Tiet erkanivat kuitenkin kauden 2012 päätteeksi, ja Hamilton on siirtynyt niittämään menestystä Mercedeksellä. McLaren sen sijaan ei ole voittanut kertaakaan Hamiltonin lähdön jälkeen, ja tämänkautinen tuskailu Hondan kanssa on ajanut tallin synkimpään vaiheeseensa koskaan tallin historiassa.

– Me kaikki tiedämme tämän vuoden olleen heille hyvin hankalaa, ja myös minulle tuottaa tuskaa katsoa sitä, Hamilton toteaa Autosportille.

– McLaren on kuitenkin suuri ja mahtava tiimi, joka on niittänyt menestystä aiemmin. Olin myös itse osa heitä monta kautta. Tuntuu epänormaalilta nähdä heidät siellä, missä he nyt ovat.

Hamilton luottaa tallin nousevan kuitenkin takaisin.

– Heillä on mahtava Ron Dennis, sekä paljon loistavia insinöörejä, sekä myös ryhmähenki, jonka uskon lopulta auttavan tallia pääsemään yli tästä, Hamilton uskoo.

– He ovat tällä hetkellä käymässä läpi pimeintä vaihettaan, mutta toivottavasti tunnelin päässä on valoa.