Valtteri Bottas kuvailee Monacon viikonloppuaan tuoreessa tallin kotisivun blogipostissaan ”pettymykseksi”.

Suomalaiskuljettaja jäi ensimmäiseen aika-ajosessioon eikä itse kisassa ottanut pisteitä ajettuaan maaliin vasta 14:ntenä. Paljon paremmin ei sujunut tallikaveri Felipe Massallakaan, jonka kisa tosin meni pieleen hänestä riippumattomista syistä renkaan puhjettua heti startissa.

– Sellaisen viikonlopun jälkeen kuin mikä minulla oli Monacossa haluan päästä seuraavaan kisaan mahdollisimman nopeasti päästäkseni yli pettymyksestä, Bottas kirjoitti.

– Toisaalta on hyvä, että välissä ennen Kanadan GP:tä on enemmän kuin yksi viikko, koska meidän todellakin on analysoitava, miksi me olimme niin hitaita ja parannettava tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Me emme koskaan odottaneetkaan, että Monaco olisi meille parhaita ratoja, mutta emme myöskään odottaneet sen olevan näin huono.

Bottas sanoo strategiana olleen yrittää päästä parin kuljettajan eteen ensimmäisen varikkopysähdyksen aikana. Se ei kuitenkaan onnistunut.

– Olin jumissa [Romain] Grosjeanin takana toisella stintillä, joten en voinut tehdä paljonkaan. En voinut käyttää nopeampia renkaita haluamallani tavalla ja lopuksi ne vain kuolivat, joten meidän piti pysähtyä, hän sanoi.

– Mutta en ole huolissani loppukaudesta, koska edessä on jälleen normaalimpia ratoja tulevina viikkoina. Meillä on päivityksiä tulossa Kanadaan ja olimme siellä vahvoja viime vuonna, joten meidän pitäisi olla vahvoja siellä tänäkin vuonna, Bottas lisäsi.