Viime aikojen kovin suomalaishuhu F1-maailmassa on ollut eittämättä Ferrarin tulevat sopimuskuviot suomalaispilottien Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen suhteen.

Eri lähteiden mukaan toisen Ferrarin rattiin ensi kaudeksi on istutettu milloin nykyistä kisakuskia Räikköstä, milloin Williamsilla ajavaa Bottasta. Vaihtoehtoisesti toisen kuljettajan uudeksi osoitteeksi on veikattu uutta Haas-tallia, joka toimii hyvin tiiviissä yhteistyössä Ferrarin kanssa.

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei ole vielä suostunut paljastamaan mitään, mutta hänen kommenttinsa ovat mieleistä kuunneltavaa.

– Jos hän (Räikkönen) jatkaa tähän malliin, jatkamme hänen sopimustaan myös ensi kaudella, Arrivabene toteaa Bildin mukaan.

– Pelkkä suorituskyky ei ole suinkaan ratkaiseva tekijä. Kimi ja Sebastian (Vettel) tulevat hyvin toimeen keskenään, ja pidän siitä. He joskus jopa matkustavat yhdessä, ja tuollaiset ovat tärkeitä asioita päätöksiä tehtäessä.

Kysyttäessä Bottaksen mahdollisesta esisopimuksesta Ferrarin suhteen italialaisen vastaus on myös mielenkiintoinen.

– Lupasin ennen kauden alkua, etten koskaan valehtele teille (medialle). Mutta tuohon kysymykseen on vielä liian aikaista vastata.