Ylivoimaisen Monacon GP:n voiton sunnuntaina tiimin taktisen virheen vuoksi menettänyt Lewis Hamilton tulee nousemaan tapauksesta entistä vahvempana, sanoo Mika Häkkinen. Kaksinkertainen mestari tietää, mistä hän puhuu, sillä omalla F1-urallaan hän vaikutti välillä maailman epäonnisimmalta mieheltä tekniikan luotettavuuden puolesta.

– ”Minä tulen voittamaan seuraavan kisan” – se tulee olemaan hänen motivaationlähteensä. Tällaisesta ei voi antautua masennukselle. On opittava ja analysoitava kaikkea, mitä tapahtui ja tultava vahvemmaksi ja paremmaksi, Häkkinen sanoi Reutersille.

Häkkisen omiin pohjakosketuksiin kuuluu muiden muassa Italian GP vuodelta 1999, jossa hän menetti voiton tehtyään helpon virheen mutkassa ajaen ulos. Häkkisen muistetaan juosseen puiden suojaan itkemään tietämättä, että kamerat seurasivat häntä koko ajan.

Toinen tapaus oli Espanjan GP 2001, jota suomalainen hallitsi mielin määrin viimeiselle kierrokselle asti, jolloin hänen moottorinsa petti rauhallisesta ajosta huolimatta.

– Kaikki tällainen, mitä tapahtuu moottoriurheilussa ja elämässä tekee sinusta vahvemman, koska niistä oppii, Häkkinen sanoi tapauksista.

– Se on vain hyvin vaikeaa siinä asemassa, istuessasi kilpa-autossa, kun kaikki tuijottavat sinua – miljoonat fanit katsovat ja kysyvät, miksi? On vaikeaa olla olla kuljettajana ja vastata niihin kysymyksiin. Mutta on vain jatkettava kaasu pohjassa. Edessä on pitkä kausi. Ja Monaco on kisa, jossa mitä vain voi tapahtua.