MTV:n pitkäaikainen F1-kuvaaja Tomi Pulkkinen on nähnyt paikan päällä yli 200 Grand Prix’tä. Varikolla tallien väki on tullut vuosien mittaan hyvinkin tutuksi – ja kasvoilta myös julkkikset.

Erityisesti sirkuksen seuraava osakilpailu, Monaco, kokoaa paikalle myös muut kuin F1-supertähdet.

Michael Douglas on läheinen McLarenin kanssa. Monacossa hän aina hissukseen kävelee varikolla. Kanadassa Ozzy Osbourne herätti paljon hilpeyttä liikkumisellaan ja pyörimisellään. Se vaan on niin hauskan näköinen ilmestys, kun ympärillä on aina iso porukka, ja mies itse tuntuu olevan vähän pihalla kaikesta.

Monacossa Cannesin läheiset elokuvafestivaalit tuovat muutenkin paikalle elokuva-alaa. Pulkkinen mainitsee esimerkkeinä kaikille tutut nimet Brad Pitt ja Quentin Tarantino.

– Johonkin heistäkin aina tarvitaan tuoretta kuvaa, joten siellä heidät käydään muiden mukana kuvaamassa. Mutta kaiken kaikkiaan niillä on aika hyvä olla siellä. Ne tietävät, että varikolla ihmiset eivät hypi silmille. Kaikki ovat vähän vapaammin, eivätkä valokuvaajat käy iholle.

Kisaviikonloppuna kuninkaita ovatkin itse kuljettajat. Pulkkinen kertoo kuvaavan esimerkin.

– Kerran istuin Kimin kanssa kahvilla Silverstonessa, kun hän ajoi McLarenilla. Silloin siihen tulee Guns N’ Rosesin Axl Rose ja kysyy, ”voisinko häiritä hetken ja pyytää pojalleni nimikirjoituksen”. Se jotenkin tuntui hassulta. Että tämän tilanteenhan pitäisi mennä ihan toisin päin! Mutta tuo vain kuvastaa sitä, kuinka isoja maailmantähtiä kuskit ovat.

– Kun haastattelimme viime vuonna Kiinassa Lewisia (Hamilton), hän kuvasi sitä käsittämättömyyttä hyvin: kun hän tulee maahan, fanit ovat vastassa lentokentällä, kun hän menee hotelliin tai syömään, ne samat fanit ovat taas paikalla. Että millä hemmetillä ne edes ehtivät liikkumaan nopeammin kuin hän!

Lisää Pulkkisen tarinoita F1-kulisseista täällä.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant