Felipe Massan F1-uran huippuvuoden voidaan sanoa koettaneen kaudella 2008. Tuolloin Ferrarilla ajanut brasilialainen oli hyvin lähellä jopa maailmanmestaruutta. Lopulta titteli jäi kuitenkin haaveeksi harmittavan pienellä erolla.

Sen jälkeen Massan ura Ferrarilla kulki laskusuhdantaisena. Miehen siirto Williamsille viime kaudeksi on kuitenkin piristänyt kuljettajaa huomattavasti, ja Kiinan GP:ssä hän ajoi omien sanojensa mukaan fantastisen viikonlopun.

Massan kisainsinöörinä vuosia toiminut, nykyisin Williams-tallin johtotehtävissä toimiva Rob Smedley kertookin Massan ajavan tällä hetkellä yhtä hyvin kuin parhaimmillaan Ferrarilla.

– Olen työskennellyt hänen kanssaan vuosia, mutta näen hänen edelleen kehittyvän, ja se on hyvä asia nähdä, Smedley toteaa Autosportille.

Smedley kertoo Massan kokevan itsensä nykyisessä työympäristössään levolliseksi.

– Suurin muutos, mitä hänessä on tapahtunut viimeisen puolentoista vuoden aikana, on se että hän on hyvin luottavainen itseensä ja kaikkiin ympärillä pyöriviinsä.

Smedley jakaa Massalle myös tunnustusta hänen taidostaan hallita renkaita.

– Hän tietää, kuinka saada renkaat toimimaan aika-ajoissa, ja kuinka saada ne kestämään kilpailussa.

– Mitä näemme tällä hetkellä, on takuuvarmasti parasta Felipe Massaa mitä olemme nähneet. Hän ajaa yhtä hyvin kuin vuonna 2008.