Lotus oli Kiinan GP:n neljänneksi nopein talli, heti Mercedeksen, Ferrarin ja Williamsin jälkeen. Romain Grosjean avasi tallin pistetilin seitsemännellä sijallaan.

Tallin tekninen johtaja Nick Chester uhoaa tallin haastavan pian jo Williamsia taistelussa kolmanneksi vahvimpana tiiminä sarjassa. Hän kuitenkin tiedostaa myös Red Bullin hamuavan samaa.

– Olimme totisesti neljänneksi nopeimpia Kiinassa. Nyt tähtäämme pienentääksemme eroa Williamsiin. Red Bull kuitenkin väläytteli nopeudellaan, ja heidän kehityskykynsä tietäen heidän takana pitäminen saattaa olla hyvin hankalaa, Chester toteaa motorsport.comin mukaan.

Taistelu sarjan keskikastissa on tiukkaa. Chester muistuttaa myös Toro Rosson ja Sauberin hengittävän niskaan aivan Lotuksen lähituntumassa.

Australia ja Malesia eivät onnistuneet Enstonelaisilta, joten Kiinan loistotulos Grosjeanin toimesta toimi tallille moraalinkohottajana.

– Pistesija oli hyvin tärkeä. Tiesimme meillä olevan kilpailukykyinen auto, joten oli turhauttavaa jäädä pisteittä avauskisoissa. Siksipä Shanghain tulos oli loisto juttu tiimillemme.