Alkukauden Manorin ratissa F1-sarjaa kiertänyt Roberto Merhi epäilee F1-uransa olevan pian ainakin toistaiseksi ohitse.

Espanjalaisen sopimus on ollut alkukauden kilpailukohtainen, mutta monet epäilevät, ettei häntä tulla enää näkemään auton ratissa tulevan Espanjan GP:n jälkeen. Merhi ajaa tällä kaudella myös Formula Renault 3.5 -sarjaa.

Ennen hyvin varmaa poistumistaan F1-varikolta Merhi haluaa kuitenkin avautua hieman tilanteesaan F1-sarjan tyvipäässä. Manor-talli on selkeästi koko F1-karavaanin heikoin lenkki, mutta Merhi epäilee ajavansa jopa huonommalla autolla kuin tallikaveri Will Stevens.

– Kyllä, eroavaisuuksia löytyy. Autot ovat samanlaisia, osittain viimevuotisista osist rakennettuja. Ehkäpä minun autostani löytyy vielä pieniä eroavaisuuksia toiseen verrattuna, Merhi epäilee Inautonewsin mukaan.

Merhi kertoo myös tiettyjen asioiden yllättäneen hänet F1-maailmaan astuttaessa.

– Tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin formula ykkösiä ajettaisiin neljällä eri tasolla, ja mestaruuksia olisi myös jaossa neljä. Eroja löytyy niin hirveästi moottoreista, downforcesta ja pidosta.

Hän vertailee myös kilvanajoa formula ykkösen ja formula Renaultin välillä.

– Formula Renaultilla voi hyökätä enemmän. F1-autossa on kahdeksan vaihdetta ja paljon enemmän hevosvoimia, mutta mutkien ajaminen on molemmilla käytännössä samanlaista.

Merhin mielestä myös ilmapiiri F1-varikolla on erilainen. Hänestä kuninkuusluokasta puuttuu sama yhteisöllisyyden tunne, minkä voi havaita pienemmissä luokissa.