Entinen F1-kuljettaja Mark Webber haluaa sarjan miettivän tarkkaan, mitä se haluaa nykyisellä rengaskikkailullaan oikein saavuttaa.

Webber latasi jo viime viikolla Twitterissä mielipiteensä nykyisestä tavasta säästellä renkaita (uutinen), mutta nyt hän on avautunut F1i-sivustolle enemmän asiasta.

– F1 on muuttunut viimeisen viiden-kuuden vuoden aikana paljon, ja insinöörien on täytynyt jatkuvasti keskittyä rengaskulutukseen. Mutta jos tarkastelemme muita lajeja, kuten jalkapalloa tai tennistä, niissä säännöt eivät ole muuttuneet radikaalisti vuosiin. Tulisiko Lionel Messi onnelliseksi, jos maalit olisivat isompia? Tuskin, sillä hänellä on kyky tehdä maaleja, Webber esitti esimerkin.

– Nykyisin odotamme jatkuvasti näkevämme joka kisassa sen 20 ohitusta, se on lajin standardi. Voisimme saada parempaa kilvanajoa, vaikka ohituksia ei tehtäisikään keinotekoisesti. Ongelma ei ole kuljettajissa, Webber lataa.

Webber toimi aktiiviuransa aikana F1-kuljettajien järjestön nokkamiehenä, joten hän toteaa tietävänsä mistä puhuu. Hän haluaisikin lajin olevan edelleen mielenkiintoinen show, mutta ilman, että urheilullisuus kärsisi.

Webber ajoi sarjassa 2002-2013. Hänen uransa aikana lajin legenda Michael Schumacher ehti kerran lopettaa uransa ja tehdä paluun. Australialainen kertookin saksalaisen pettyneen suuntaan, mihin laji oli hänen taukonsa aikana kehittynyt.

– Michael oli erittäin pettynyt paluunsa jälkeen. Kyllä, ehkä hän ei ollut aivan uransa huippukunnossa, mutta hän oli selkeästi hyvin pettynyt siihen, ettei kilvanajo ollut enää samanlaista kuin se oli ollut aiemmin.