Valtteri Bottaksen selkävamma Australiassa on merkki siitä, että kauden 2015 F1-autot alkavat olla suorituskykynsä puolesta tietyiltä osin kuljettajien fyysikalle jopa vaarallisia, arvioi Peter Windsor tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissaan.

Bottas tunnetaan nykypäivän F1-kuljettajaksikin kovakuntoisena, mutta hänen selkänsä petti oletetusti jarrutuksen ja mahdollisesti jonkin radalleen olleen kuhmuran hänen kehoonsa kohdistaman rasistuksen seurauksena.

Erityisesti ajoteknikaan tuntemuksestaan ansioitunut Windsor arvelee, että Bottaksen vamma on pistetty merkille muissakin talleissa.

– Nämä autot ovat todella nopeita, tällä hetkellä ne ovat 2,5-3 sekuntia nopeampia kuin viime vuonna osittain moottoreiden, osittain alustojen, osittain Pirellin parantuneiden takarenkaiden rakenteiden vuoksi. Voi vain kuvitella, miten nopeita nämä autot tulevat olemaan Copsessa ja Beckettsissä Silverstonessa tänä vuonna, Windsor sanoi.

Windsor lisäsi, että tallien kolmoskuskit tulevat nyt olemaan varikolla paikalla GP-viikonloppujen aikaan erittäin mieluusti yllättävien ajotilaisuuksien toivossa.

– Nyt on nimittäin olemassa mahdollisuus, että [kisakuljettajat] satuttavat itsensä ajaessaan. Kauden edetessä ja autojen tullessa jatkuvasti nopeammiksi ja nopeammiksi, minä uskon, että me tulemme näkemään enemmän tällaista, mikä satutti Valtteria, hän selitti.

– Jos voi nimetä radalla yhdenkään kuljettajan, joka ei loukkaantuisi kilpa-autoa ajaessa, minä olisin varmastikin sanonut Valtteri Bottas. Jos se siis voi tapahtua Valtterille, se voi tapahtua kenelle tahansa, siitä ei ole kysymystäkään, Windsor sanoi.

– Kaikki ovat varmastikin nyt varuillaan – eritoten mentäessä Sepangiin, jossa on töyssyisiä pätkiä.