MTV:N F1-STUDIO. Kun F1-kausi käynnistyy Australiasta ensi viikon viikonloppuna, on formulafaneilla uutta ihmeteltävää myös MTV Sportin puolella.

F1-lähetysten oheen lanseerataan studio-osuus, jonka kruununjalokivi on analyysityökalu nimeltä Piero.

Siis mikä ihmeen Piero, MTV:n F1-tuottaja Jani Merimaa?

– Se on meille aivan uusi työkalu, josta olemme aidosti innoissamme. Ajatus on, että Pieron avulla pystymme nostamaan kuvamateriaalista kisan jälkeen tiettyjä yksityiskohtia. Vaikkapa sen, millaisia ovat eri kuljettajien ajolinjat tietyissä tilanteissa, Merimaa selventää.

– Pystymme myös kiinnittämään katsojien katsetta tiettyyn kohtaan. Vaikkapa kolarissa pystymme näyttämään, että seuraa tuota tiettyä kohtaa, kohta tapahtuu. Se tuo katsojalle entistä tarkempaa lisäanalyysiä.

Esimerkiksi kisan startti voidaan työstää Pierolla valmiiksi analysoitavaksi kisan jälkeen. Samaa työkalua on aiemmin hyödynnetty MTV:llä esimerkiksi jalkapallo-otteluiden analysoinnissa.

Kimin jouset esiin

SuomiF1-sivusto vieraili MTV:n studiolla hieman ennen kauden alkua tutustumassa Pieron työstämiseen.

Kisan aikana reagointi on tietysti nopeampaa, mutta nyt Ossi Oikarisella oli Piero-operaattori Henrik Lobbaksen kanssa mahdollisuus oikein ajan kanssa hioa lähikuvilla esiin Kimi Räikkösen Ferrarin jousituksen esittelyä. Aikanaan näillä kuvilla havainnollistetaan katsojille Ferrarin ja muiden tallien eroa asiassa.

Maikkarin F1-studiota isännöi Tomi Tuominen. F1-maailmassa pitkään insinöörinä työskennellyt Oikarinen on teknisenä asiantuntijavieraana joka kisassa, ja toisena asiantuntijana vuorottelevat Mika Salo ja Toni Vilander.

Selostuksista vastaa jatkossakin tuttu ääni, Oskari Saari, ja MTV:n kuvauskalusto on paikan päällä tuttuun tapaan edelleen jokaisessa GP:ssä.

SuomiF1-sivusto haastatteli koko asiantuntijakolmikon sekä Oskari Saaren – miesten mielenkiintoisia mietteitä luvassa tällä sivustolla tiiviisti ennen kauden alkua!

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant