Mercedeksen valtakausi F1-sarjassa katkaistiin ainakin hetkeksi aikaa Malesian GP:ssä, kun Ferrarin Sebastian Vettel kurvasi ensimmäisenä ruutulipulle.

Saksalaismerkin kuljettajat Lewis Hamilton ja Nico Rosberg syöksyivät molemmat varikolle kilpailun alussa radalle tulleen turva-auton takia, mutta Vettel pysyi radalla. Tämä osoittautui lopulta ratkaisevaksi tekijäksi, sillä Vettel pääsi ajamaan tyhjällä radalla karkuun kaikilta muilta.

– Asiasta oli sovittu jo ennen kisaa. Jos turva-auto tulisi radalle, me syöksyisimme varikolle, Rosberg kertoi Autosportille.

– Emme kuitenkaan odottaneet niin monen pysyvän radalla. Emme myöskään osanneet kuvitella menettävämme niin paljon aikaa varikolla, odottaessamme muiden autojen ajavan ohi varikkoruudustamme. Joten nämä ongelmat tarkoittivat, että jouduimme ohittelemaan paljon muita, ja se ei tehnyt hyvää renkaankulutukselle.

Hamilton ei osannut sanoa, olisiko hän pystynyt estämään Vettelin voiton, vaikka olisikin pysynyt radalla.

– He olivat aivan yhtä hyviä, elleivät jopa parempia, rengaskulutuksen kanssa. Ensimmäisen stoppini jälkeen ero oli kuitenkin aivan liian suuri kiinniotettavaksi.

Hamilton valitteli autonsa kärsineen balanssiongelmasta.

– Tein kuitenkin kaikkeni, ja uskon samoin tiimin tehneen oikeat valinnat taktiikan suhteen. Aiomme analysoida asiat tänään illalla.