McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier myöntää täksi kaudeksi kiristetyn moottorisäännön tuottavan päänvaivaa McLaren-Honda -kombinaatiolle.

Uudistuneiden sääntöjen jälkeen jokaisen F1-auton tulee selvitä pitkästä kaudesta läpi pelkästään neljällä moottorilla. Honda on kärsinyt vakavista luotettavuusongelmista koko talvitestien ajan, joten neljällä moottorilla selviäminen koko kaudesta kuulostaa ainakin tällä hetkellä melko mahdottomalta tavoitteelta.

– Moottorirajoitus on meille haasteellinen, mutta ei mahdoton, Boullier toteaa Autosportille.

– On totta, että kärsimme testien aikana pahoista teknisistä ongelmista, erityisesti moottoripuolella. Ja kun emme saa alle testikilometrejä, emme pysty myöskään kehittämään autoamme, hän summaa.

Boullier ei ole kuitenkaan maansa myynyt. Hän uskoo ja luottaa Hondan ja tallin selättävän vaikeudet ja olevan pian jälleen kilpailukykyinen.

– Kaksi asiaa ovat todella vakuuttaneet minut Hondasta. Toinen on heidän päättäväisyytensä. Vaikka ajat ovat vaikeita, he työskentelevät todella ahkerasti korjatakseen ongelmat ja jotta olisimme mahdollisimman valmiita Australiassa.

– Toinen vakuuttava asia on ollut moottorin ajettavuus. Se on aina haaste, mutta siitä osa-alueesta olen todella tyytyväinen.