Täksi kaudeksi voimaan astunut sääntö vain neljästä voimanlähteestä koko kaudelle saattaa olla kokemassa muutoksen. Auto Motor und Sport kertoo tallien ja Bernie Ecclestonen neuvottelevan mahdollisuudesta palata takaisin viiden voimanlähteen rajoitukseen.

Kiintiötä muutettiin täksi kaudeksi keinona vähentää kustannuksia. Yhden moottorin on suunniteltu kestävän tällä kaudella noin 4000 kilometriä. Pelatakseen varman päälle aikovat tallit kuitenkin ajaa säästeliäästi perjantaisin. Esimerkki tästä nähtiin jo Malesiassa, joka on tunnetusti kuumuutensa takia rankka rata moottoreille: kaikki 20 autoa ajoivat yhteensä vain 772 kierrosta, eli keskimäärin 38,6 kilometriä per kuljettaja.

Vähäinen toiminta radalla ei ole luonnollisesti katsojien mieleen. Tiimit ja Bernie ovatkin yksimielisiä halustaan nostaa määrä takaisin viiteen.

– Säännössä on kuitenkin järkeä ainoastaan, mikäli samalla varmistetaan, että ajetaan enemmän kierroksia. Muutoin kulut nousevat, mutta yleisö ei saa mitään hyötyä, Niki Lauda kertoo Auto Motor und Sportille.

Päätös palaamisesta takaisin vanhaan sääntöön vaatii kuitenkin kaikkien tallien yksimielisen päätöksen. Jos kaikki allekirjoittavat sen, voidaan muutos laittaa käytäntöön välittömästi.

Myös perjantain kierrosten minimimäärästä neuvotellaan parhaillaan.