Australian GP:n perusteella McLaren on tällä hetkellä tehoissa jopa kymmeniä prosentteja jäljessä sarjan kärkitalli Mercedestä, uskoo BBC. Eron kurominen kiinni voi viedä useita vuosia.

Kevin Magnussenin jätettyä starttaamatta McLarenin Jenson Button oli tuoreimmassa Australian GP:ssä maalin päässeistä kuljettajista viimeinen ja useita sekunteja kärkeä hitaampi joka kierroksella.

Yleisradioyhtiön mukaan F1-insinöörien nyrkkisääntönä on, että yhden hevosvoiman tappio merkitsee keskimäärin 0,016 sekunnin aikatappiota kierroksella.

Luonnollisestikin eroja Mercedeksen ja McLarenin välillä on kuitenkin myös auton muissa osissa, eli kierrosajoista ei lukua voida suoraan laskea. McLarenin tiedettiin myös käyttävän jo yksinomaan luotettavuussyistä matalia tehoasetuksia.

– Luvun sanotaan olevan käytännössä, ellei jopa todellisuudessa, ainakin 200 hevosvoimaa [toim. huom: bruttohevosvoimaa], BBC kertoo.

Ongelma on monimutkainen: koska Hondan uusi energiankierrätysjärjestelmä on tehoton, myös polttomoottoria on käytettävä matalilla tehoilla, jotta se ei syö polttoainetta liian nopeasti.