F1-talli Manorin pelastajaksi paljastunut Stephen Fitzpatrick kertoo tunteneensa sääliä Marussian tiimin kohtalosta, ja päättäneensä siksi ryhtyä toimiin tallin pelastamiseksi.

Energiayhtiö Ovon toimitusjohtajana tulonsa tienaava Fitzpatrick ryhtyi tukemaan nykyään Manorina tunnettavaa tallia, kun sen ylle kasaantui synkkiä pilviä viime vuoden loppupuolella.

– Viime vuoden marraskuuhun asti olin aina ollut väärällä puolella F1-aitaa. Viimeisin F1-kokemukseni oli viime vuoden Singaporen GP, jota olin katsomassa yhdessä ystäväni kanssa. Kävelimme ympäri rataa ja varikkoa kilpailun jälkeen, ja näin samalla kaikki ne fanit radan varressa. Silloin päätin, että meidänkin täytyy löytää keino päästä mukaan tähän, Fitzpatrick kertoi Autosportille.

– Unelmanani oli jo pitkään ollut omistaa oma F1-talli joskus. Toivoin, että yhtiöni (Ovo Energy) omistaisi tallin, mutta en koskaan uskonut sen tapahtuvan jo kaudella 2015.

Fitzpatrick kertoo sivustolle ottaneensa yhteyttä Marussian tallijohtoon kuultuaan tallin rahavaikeuksista. Puhelimessa hän sai tilanteen olevan lähes lohduton.

– Se oli sääli. Talli oli tehnyt kovasti töitä viisi vuotta, saavuttaen vihdoin ensimmäiset MM-pisteensä. Olisi ollut sääli luovuttaa kun läpimurto oli juuri tapahtumassa.

Fitzpatrickia motivoi erityisesti halu tehdä tallista tuhkimotarina.

– Olisi hieno tarina, jos kaiken tämän jälkeen talli nousisi tuhkasta ja menestyisi.