Ferrarin, ja erityisesti Kimi Räikkösen, hyvä vire perjantain vapaissa harjoituksissa pantiin merkille monissa asiantuntijapiireissä.

Ferrarin vauhti oli erittäin hyvää sekä lyhyissä vedoissa, mutta tallin vahvuudeksi näyttäisi muodostuvan vastustajia parempi rengaskestävyys.

Räikkösen uskotaankin olevan sunnuntaisen kilpailun todellinen jokerikortti.

– Se (rengaskestävyys) saattaa saada Kimin nauttimaan tästä viikonlopusta, Sky Sportsin asiantuntija David Croft toteaa.

Toinen saman median asiantuntija, Mark Hughes, uskoo myös Ferrarilla olevan kisassaan yksi tietty valttikortti Mercedekseen nähden.

– Mercedekset ovat stintin alkupäässä kolme-neljä kymmenystä Ferraria nopeampia, mutta he kuluttavat rengasta enemmän. Emme ole vielä päässeet vertailemaan tallien suorituskykyä eri rengasseoksilla samanaikaisesti, mutta sanoisin tilanteen olevan aika tasan.

Asiantuntijat muistuttavat myös, että tallien vahvuudet ovat eri osa-alueilla. Mercedekset menevät lujaa kakkossektorilla, kun taas Ferrarit ovat nopeampia suorilla.

– Mercedekset saattavat joutua taistelemaan. Kaikki riippuu siitä, pääsevätkö Ferrarit Mercedeksien edelle. Ensimmäisellä ja viimeisellä sektorilla Mersujen on todella vaikea ohittaa Ferrareita, Bruno Senna uskoo.