Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin toimesta Jerezin testien nopeimmat ajat kellottanut Ferrari aiheuttaa hämmennystä moottoriurheilumediassa. Vaikkakaan talven testeistä, varsinkaan ensimmäisistä, ei yleensä juuri kannata johtopäätöksiä vetää, konsensus on, että talli on voimanlähteineen ottanut ennakoimattomaan suuren askeleen kilpailukyvyssä.

BBC Sport arvioi verkkokolumnissaan, että Ferrarin suhteellinen vauhti testeissä oli jopa liian vahvaa ollaakseen todellista:

– Kuten eräs johtava insinööri sanoi: ”en tiedä, mitä Ferrarilla on tekeillä – he eivät voi olla kahta sekuntia Mercedestä nopeampia”. Tämä oli Ferrarin suorituskyvyn mysteeri. Auto vaikutti aidosti nopealta, mutta sen täytyi olla liian nopea ollakseen totta. Tallin keskimääräinen kierrosaika läpi koko testin oli 1,5 sekuntia nopeampi kuin kenenkään muun, yleisradioyhtiö kummastelee.

Formula ykkösten raamatuksikin nimetty Autosport puolestaan kertoi Ferrarin voimanlähdettä käyttäneen niin ikään nopeita aikoja kellottaneen Sauberin olleen positiitivisesti yllättynyt uudesta kalustosta:

– Sauberin optimismiin on kaksi syytä: ensinnäkin talli vakuuttaa, että se ei ajanut parhaita aikojaan erityisen kevyellä polttoainelastilla (varmaan kuitenkin kevyemmällä kuin vaikkapa Mercedes ja tehdas-Ferrari) ja mikä tärkeämpää, Sauber oli ilahtunut siitä, että se oli samoilla rengasseoksilla nopeampi kuin toiset keskikastin tallit Toro Rosso ja Lotus, Autosport kertoo.

Saksalainen Auto Motor und Sport pitää myös Sauberin hyvää vauhtia merkittävänä seikkana:

– Nopein auto Jerezissä oli uusi Ferrari. Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen olivat nopeimmat kolmena päivänä neljästä – Vettel keskikovilla, Räikkönen pehmeillä renkailla. Vain kerran Sauber-kuski Felipe Nasr oli edellä, mikä osoittaa, että Ferrari on erityisesti kehittynyt moottorinsa osalta. Se on vakaampi, ajettavampi ja vahvempi kuin viime vuoden malli, lehti arvioi.

Yhdistyneen kuningaskunnan formula ykkösten televisiolähettäjä puolestaan arvioi, että Ferrarin kierrosajat olivat ”vaikuttavia polttoainelastista riippumatta”:

– Ferrari oli Jerezin testien keskeinen tarina. Olemmeko me – ja heidän oma johtonsa – aliarvioineet Ferrarin potentiaalisen kilpailukyvyn ennenaikaisesti?, Sky Sports kyseli kolumnissaan.