McLarenin konsernijohtaja Ron Dennis on kertonut medialle Barcelonassa Fernando Alonson viime sunnuntain kolarista lisää yksityiskohtia.

Tapahtuma on herättänyt vilkasta spekulaatiota ja salaliittoteorioita useiden maailman medioiden kummasteltua tallin vähäistä tiedottamista kuljettajan tilasta viime päivinä.

Dennis tyrmäsi epäilyksen, että auton tekniikka olisi tavalla tai toisella pettänyt ja antanut Alonsolle mahdollisesti jopa sähköiskun.

– Mitään sähköiskua yksinkertaisesti ei ollut. Meidän päätelmämme oli, että [onnettomuus] aiheutui tuulesta perustuen hänen sekä erään kolmannen osapuolen kommentteihin, Dennis sanoi toimittaja James Allenin blogin mukaan.

Hän myönsi, että Alonso oli jonkin aikaa tajuton, mutta kiisti aiemman tiedon aivotärähdyksestä.

– Jos kysytte, miksi hän oli sairaalassa kolme päivää, se johtui siitä, että hän oli tietyn ajan tajuttomana. Se oli suhteellisen lyhyt aika, Dennis jatkoi.

– Hän ei kärsinyt edes aivotärähdystä. Teknisen määritelmän mukaisesti sen näkisi aivoskannauksessa. En yritä peitellä mitään. Kerron teille vain faktat: hän on fyysisesti täysin kunnossa.

Alonson osallistuminen kauden avauskisaan riippuu kuitenkin lääkäreiden ohjeista, Dennis totesi:

– Päätös ei ole minun. Jos Fernando ei aja, meillä on täällä Kevin [Magnussen]. Kevin ajaisi siinä tapauksessa.