Red Bullin kisakuski Daniel Ricciardo näkisi mielellää voimakkaammat moottorit tulevaisuuden F1-autoissa. Ricciardo kertoo Autosportille kuljettajien janoavan aina lisähevosvoimia.

– Mielestäni jokainen kuski jokaisessa luokassa haluaisi mennä 50 km/h lujempaa. Vauhti ja nopeus tuottavat adrenaliinivirtaa, ja sitähän me kuljettajat loppupeleissä janoamme.

Ricciardon mielestä autojen muuttaminen vuosien saatossa koko ajan vähän hitaammiksi ja tehottomimmiksi on vienyt formuloista sen terävimmän haasteen, vaikkakin uudet autot ovatkin teknisesti haastavampia.

– Nopeissa mutkissa emme ole enää niin nopeita kuin takavuosina. Olisi mukavaa saada se haaste takaisin. Ja muutamia haasteellisia mutkia, jotka kovat kuljettajat selvittäisivät kaasu pohjassa, mutta epäröivät joutuisivat nostamaan hieman. Se olisi mukava saada takaisin, Ricciardo haikailee.

– Mutta asioissa on aina kaksi puolta. Vaikka autot ovat nykyään fyysisesti helpommin ajettavia ja nopeutta ei ole samalla lailla, on kilvanajo ollut hyvää. Me (kuljettajat) saamme iloa yhtä lailla kilpailemisesta kuin vauhdistakin. Kaikki voisimme saada kunnon kilvanajon aikaan vaikkapa mikroautoilla ajettaessa.

Ricciardon mielestä ideaalitilanne olisikin ylläpitää nykyinen kova kilvanajo ja lisätä siihen hiukan nopeutta.