Formula ykkösten viime kuukausien suurin riita – moottoreiden kauden aikaisen kehityksen jäädytys – saatiin ainakin osittain paremman ilmauksen puutteessa ratkaistua kun kävi ilmi, että uusien voimanlähteiden homologoinnille ei ollut merkitty sääntöihin yksiselitteistä päivämäärää.

Viime vuonna kalusto piti hyväksyttää FIA:lla 28. helmikuuta mennessä ja ilmeisesti joku onneton oli sääntöjä tulevalle kaudelle laatiessaan uskonut, että tallit olisivat yksimielisiä siitä, että muutosilmoituksen puutteessa sama pätisi myös tänä vuonna. Tai jotain.

Eli siis kertauksena: tulevalla kaudella voimanlähdevalmistajat saavat näillä näkymin sääntölapsuksen vuoksi aloittaa kautensa vanhalla kalustollaan hyväksyttäen uudet milloin itse tahtovat. Ja tästä on onnistuttu tekemään hämmästyttävän suuri numero.

Aallonpohjassa rypevä Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin edustama Ferrari kutsui voimanlähdejäädytyksen osittaista purkamista kauden ”ensimmäiseksi voitokseen”. Uskoo ken tahtoo. Arvailematta nyt edes sitä, miten fanit suhtautuvat tallin arvokkuuden tippumiseen sille tasolle, että säännöistä löytynyttä porsaanreikää kutsutaan voitoksi, tämä nyt vain ei muuta ratkaisevasti yhtään mitään.

Jäädytyksen rajoitetun purun vaikutus tallien suhteelliseen kilpailukykyyn on todennäköisesti lähellä neutraalia tai Ferrarin kannalta jopa lievästi haitallista sen viime vuosien kehitysmeriittien valossa.

Hyvä myös muistaa, että uudesta voimanlähteestä on ainoastaan hyötyä radalla, ei tehtaalla, eli se homologointi olisi hyvä suorittaa joka tapauksessa mahdollisimman varhain. Itse ennakoisin, että Mercedes on liikkeellä uudella voimanlähteellään ehkä jo ensimmäisessä kisassa.

Olli Kuitunen