Ferrarin uusi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene vaatii teknistä ”vallankumousta” formula ykkösiin sen suosion lisäämiseksi. Mies kertoi tallin virallisella kotisivulla perjantaina toivovansa, että lajin palautetaan sen perinteinen spektaakkelinomaisuus, jotta vuosia jatkunut katsojakato saadaan pysäytettyä.

– Vuoteen 2017 mennessä haluaisin nähdä autoja, jotka saavat fanit lajin puolelle ja joiden lähelle he pääsevät ja jotka ovat esteettisesti miellyttävämpiä. Kenties ne myös voisivat tuottaa melua, joka metallibändin tapaan saa hiukset nousemaan pystyyn, Arrivabene sanoi.

Ferrari-pomo uskoo myös budjettien leikkaamiseen ainakin lajin markkinoinnin kannalta vähämerkityksellisten kulujen osalta.

– En usko, että vain kehitys riittää, tarvitaan todellinen vallankumous merkittävien ja radikaalien muutosten myötä. Tällä tarkoitan enemmän tehoa, suurempia nopeuksia, ei välttämättä lisäten polttoaineen kulutusta, mutta ehdottomasti vähentäen sellaisia kuluja, jotka liittyvät yleisön kannalta epäkiinnostaviin komponentteihin, hän selitti.

– Oleminen lähempänä ihmisiä tarkoittaa formula ykkösten tuomista ihmisille, esimerkiksi pitämällä torstain lehdistötilaisuudet ja tallien esittelyt radan ulkopuolella julkisella alueella.

– Olen pitkään ollut sitä mieltä, että formula ykkösten todelliset kilpailijat tulevat monilta viihteen aloilta, eikä vähiten Internetistä ja videopeleistä. On meistä itsestämme kiinni tuottaa jotain parempaa ja ladata formula ykkösille uusi formaatti niin nopeasti kuin mahdollista.