Formula ykkösten kauden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve uskoo sekä Fernando Alonson että Sebastian Vettelin hyötyneen tallivaihdoksistaan kuluvan talven aikana. Nelinkertainen Red Bull -mestari Vettel siirtyi Alonson jättämälle paikalle Ferrarille espanjalaisen siirryttyä McLarenin leipiin.

Villeneuve arvioi italialaisen Omnicorse-sivuston haastattelussa, että kaksikosta molemmat ovat hyötyvinä osapuolina siirrossa.

– Molemmat ovat paremmassa asemassa kuin ennen muutosta. Red Bull ei enää kaivannut Vetteliä, hän ei ollut enää heidän ”kultapoikansa”. Jos hän olisi saavuttanut vielä enemmän voittoja, hän ei olisi enää tuonut kunniaa Red Bullille, ainoastaan itselleen, Villeneuve selitti.

– Red Bull ei ole sellainen perhe kuin se haluaa sinun uskoa olevansa, sillä on vain yksi tavoite: myydä paljon juomatölkkejä. Siitä syystä talli on nyt rakastunut Daniel Ricciardoon eikä Vettelillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin päättää suhde Milton Keynesin kanssa.

– Hän teki oikean ratkaisun lähtiessään, sillä ilmasto tallissa ei ollut enää sopiva hänelle ja hän tulee nyt Ferrarille tallin ollessa uusiutumisprosessissa. Kärsivällisyyttä tarvitaan 2015, mutta tulokset tulevat kyllä 2016, kanukki arvioi.

Villeneuve näkee myös Alonson ja Ferrarin suhteen muodostuneen lopulta hankalaksi.

– Hän tarvitsi muutosta, koska hän saapui Ferrarille voittaen, mutta kun asiat eivät enää sujuneet, hän ei pysynyt Ferrarin miehenä. Aivan kuten tapahtui hänen ensimmäisellä yrityksellään McLarenilla, hän sanoi.