Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kuvailee Jean-Eric Vergnen irrottamista Toro Rossolta vaikeaksi päätökseksi.

Ranskalaiskuljettajan jatkosta tallissa palloteltiin pitkin kautta: hänen lähtönsä ”vahvistettiin” itse asiassa kahdesti Sebastian Vettelin ja Max Verstappenin hämmennettyä kuljettajasoppaa sen verran voimallisesti, että Toro Rosso joutui puolittain perumaan alkuperäisen ilmoituksen Vergnen korvaamisesta.

Abu Dhabin testien jälkeen talli kuitenkin päätyi Carlos Sainziin Verstappenin tallikaverina ja samalla lajin historian nuorimpaan kuljettajakokoonpanoon. Vergne joutui näin jättämään tallin.

– Teiden eroaminen Jean-Ericin kanssa oli vaikea päätös, koska hänen lahjakkuudestaan kuljettajana ei ole epäilyksiä, tallipomo sanoi.

– Meidän tallimme tehtävänä on kuitenkin nostaa nuoria kuljettajia Red Bullin junioriohjelmasta eteenpäin ja Jev oli ajanut kolme kautta kanssamme.

Vaikkakin molemmat Toro Rosso -kuljettajat kärsivät menneellä kaudella epäluotettavasta autosta, joka vääristeli heidän tulostasoaan, Vergne löi Daniil Kvjatin lopulta suurella marginaalilla pisteissä: 22-8.

– Ranskalaiskuljettajallamme oli tänä vuonna epäonnea enemmän kuin hän ansaitsi. Hän olisi voinut sijoittua viidenneksi Monacossa [ilman keskeytystä mekaaniseen vikaan] ja suoriutui vahvasti toisella katuradalla Singaporessa ajaen kuudenneksi, Tost muistutti.

– Nyt kaikki tiimin sisällä ovat keskittyneet kauteen 2015 soveltaen tämän vuoden aikana opittuja läksyjä.