Muiden muassa Williamsilla aiemmin työskennellyt F1-analyytikko Peter Windsor arvioi Valtteri Bottaksen kauden neljänneksi parhaaksi kuljettajaksi kuninkuusluokassa. Britti on jakanut arvolauseitaan The Racer’s Edge -podcastissaan joulukuun aikana.

– Valtteri Bottas kehittyi 2014 potentiaaliseksi maailmanmestariksi. Hän löi aika-ajoissa ja kisoissa paljon kokeneemman tallikaverinsa Felipe Massan ja kantoi itsensä täyden itseluottamuksen tarjoamalla varmuudella, Windsor sanoi 25-vuotiaasta.

Toisin kuin kilpakumppani Daniel Ricciardo Bottas ei kuitenkaan voittanut kisoja, mikä jäi hänen ainoaksi ilmeiseksi puutteekseen päättyneellä kaudella.

– Hän ei tuhlannut tilaisuuksia, mutta Williams kokonaisuutena epäonnistui parhaan puristamisessa autostaan ennen noin puoliväliä kaudesta, Windsor sanoi ja jatkoi:

– Syy tähän? Heidän selittämättömän lyhyet vaihteiden välityssuhteensa. Vaikka paperilla erityisesti Mercedeksen kauden 2014 voimanlähteen vääntö vihjasi, että välityssuhteet eivät olisi merkittävä suorituskykytekijä, todellisuus oli päinvastainen.

Lyhyet välitykset, Windsor jatkoi, johtivat mutkissa vaihteiden jatkuvaan räpläämiseen ja sitä kautta energiapiikkeihin renkaissa – tuloksena ilmeinen, eli takarenkaiden kuluminen. Bottas, toisin kuin Massa, sopeutui tilanteeseen.

– Siksi arvostan hänet niin korkealle. Valtteri käsitti nopeasti, miten tärkeää auton aikainen kierto [mutkissa] ja suoremmat lähdöt ovat, Windsor selitti.

– Vaikka tämä jätti hänelle kapeamman virhemarginaalin hän teki hyvin vähän virheitä aika-ajoissa ja kisoissa; hänen poljinsyöttönsä olivat pehmeitä, hänen tuntumansa auton nokasta oli ilmiömäinen ja käsien ja jalkojen koordinaatio aivan parhaiden tasolla.