McLarenin torstainen lehdistötiedote ensi kauden kuljettajakokoonpanostaan sisälsi Senna-ja-Prost -nostalgian sekä tavanomaisen tiedotejaarittelun ohessa pari mielenkiintoista, jos ei kenties kovin yllättävää tiedonjyvästä.

Pitkähkö teksti koostuu johdannosta sekä (yhtiön lehdistöosaston muotoilemista) kommenteista Fernando Alonsolta, Jenson Buttonilta, Ron Dennisilta sekä Hondan moottoriurheilupomo Yasuhisa Arailta.

Ensimmäinen huomionarvoinen seikka on Alonson vaihtoehdot. Espanjalainen kommentoi saaneensa tarjouksia McLarenin lisäksi myös muilta talleilta, joiden ”tämänhetkinen kilpailukyky” on ”erittäin houkutteleva”. Tämän ei voi tulkita viittaavan mihinkään muuhun kuin takaisin kärkipäähän nousseeseen Williamsiin. Se, että asia mainittiin lehdistötiedotteessa näinkin selväsanainesti vihjaa vakavista neuvotteluista.

McLarenin kuljettajien marssijärjestys on toinen asia, josta tiedote antaa jo vihjeitä eikä totuuden nimessä jätä paljon arvailun varaa: joukkupeliä korostava Button mainitsee kommenteissaan uuden tallikaverinsa kahdesti odottaen yhteistyön hänen kanssaan sujuvan ”äärimmäisen hyvin”. Alonso puolestaan ei Buttoniin viittaa sanallakaan.

Puhuttaessa kaksikosta yhdessä heihin viitataan tiedotteessa johdonmukaisesti Alonso edellä niin otsikossa, johdannossa kuin Dennisin ja Arain kommenteissakin.

Voittaminen asetetaan johdanto-osion lopussa itse asiassa melko suorasanaisesti Alonson harteille siteeraamalla Ayrton Sennaa uhkumassa voitonnälkäänsä ja toteamalla perään koko tiimin ”alkaen […] Alonsosta” olevan mukana edesmenneen McLaren-legendan sanojen hengessä.

Ylianalysoinnin uhallakin tulee mieleen kysymyksiä siitä, kuinka paljon Alonson kynä tiedotteessa näkyy. Buttonilla tulee ensi vuonna olemaan edessään kova työ pitäessään puoliaan tiimin sisällä, mikä tosin on sanomattakin selvää.

Olli Kuitunen