Lewis Hamiltonin voitto Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden urheilija -äänestyksessä kerää haukkuja golftähtien riveistä Rory McIlroyn jäätyä toiseksi.

Pohjois-irlantilainen voitti kaksi Major-turnausta ja päätti kauden maailman ranking-kärkenä. F1-mestari Hamilton kuitenkin voitti äänestyksessä McIlroyn selvällä erolla.

– Aivan naurettavaa, että McIlroy ei voittanut vuoden urheilja -palkintoa. Paljon rispektiä Hamiltonille, mutta hyvänen aika, kirjoitti Ian Poulter twitterissään.

– Palkinto on muuttunut täydeksi vitsiksi. Se on suuri sääli. Onnittelut Hamiltonille, mutta hänellä ei ollut kuin yksi henkilö lyötävänä koko vuoden aikana.

Lee Westwood puolestaan ehdotti, että palkinnon voittamiseksi tulevana vuonna McIlroyn on voitettava kaikki neljä Majoria.

Luke Donald toivoi äänestysformaatin muutosta:

– Paljon vihaisia ihmisiä aikajanassani. Valitettavasti niin kauan kuin voittaja ratkaistaan julkisella äänestyksellä tällaista tulee sattumaan.

Ian Poulter

@IanJamesPoulter
Obsolutely ridiculous that @McIlroyRory has not won Sports Personality 2014. Huge respect to @LewisHamilton but come on.

Ian Poulter

@IanJamesPoulter
.@BBCSPOTY has turned into a complete joke. It's such a great shame. Huge congrats to @LewisHamilton, but he had 1 person to beat all year.