Futiksen brittiläinen kauhukakara Joey Barton antoi Lewis Hamiltonille Twitterissä täyslaidallisen tämän voitettua viikonloppuna BBC:n Vuoden urheilupersoona -palkinnon.

Barton haukkui formulat tylsäksi urheilulajiksi, Hamiltonin siitä että hän toi palkintogaalaan koiransa ja ennen kaikkea siitä, että Hamilton on kirjoilla Monacossa ”veropakolaisena”.

Bartonin mielestä palkinto olisi kuulunut irlantilaiselle Rory McIlroylle, joka golfasi huikean kauden.

– Veropakolaisen ei pitäisi voida olla ehdolla palkintoon, joka on veronmaksajien maksama ja äänestämä.

– Hänen (Hamiltonin) ei olisi koskaan pitänyt voittaa. Hän on kamala roolimalli kaikille Britanniassa. – – – Tämä on huono päivä historiassamme, Barton mesosi.

Siitä voi toki olla montaa mieltä, onko juuri Bartonilla mitään sanomista kenenkään palkitsemiseen. Hän on urallaan ollut kaukana roolimalliudesta ja on ollut käytöksensä vuoksi jatkuvasti vaikeuksissa kentällä ja sen ulkopuolella.

Pari vuotta sitten Barton sai Englannin jalkapalloliitolta 12 ottelun pelikiellon ja tuntuvat sakot väkivaltaisesta käytöksestä kentällä.

👑 Joey Barton 👑

@Joey7Barton
Can't believe they gave SPOTY to Hamilton. 1. Formula 1 is the most boring sport ever. 2. He brought a dog with him. 3. He's a tax exile.