Daniil Kvjatin nyt entinen tallipäällikkö Franz Tost ei pidä venäläisen uran hurjaa nousua sattumana.

20-vuotias oli vielä kauden 2013 alussa vain yksi Red Bullin junioriohjelman rivimiehistä visusti Felix da Costan varjossa. Portugalilaista pidettiin lähes itsestään selvänä seuraavana Toro Rosso -tulokkaana, mutta hänen verrattain vaikea kautensa FR3.5:ssä ja Kvjatin mestaruus GP3:ssa käänsi tilanteen yllättäen ympäri.

Kvjat sai paikan Red Bullin junioritallissa ja aloitti F1-uransa näyttävästi uudella ikäennätyksellä: hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin pistemies kuninkuusluokassa Australian GP:ssä.

Uutta nostetta uralle oli tiedossa jo kesken kauden: Sebastian Vettelin ilmoitettua jättävänsä Red Bullin, Kvjat nostettiin hänen paikalleen mestaritalliin jo tulevaksi kaudeksi.

– Daniil on tehnyt tulokkaana erinomaista työtä ja osoittanut ensimmäisenä vuotenaan formula ykkösissä olevansa erittäin nopea ajaja, jolla on potentiaalia olla yksi kärkikuljettajista, Tost arvioi.

Auton luotettavuus heitti molemmille tallin kuljettajille jakoavaimia rattaisiin menneellä kaudella, mutta se ei hämärtänyt Kvjatin osaamista, itävaltalainen lisäsi:

– Hänen vahva motivaationsa oppia ja saavuttaa asioita, keskittyminen suoritustasonsa parantamiseen kauden aikana ja hänen lahjakkuutensa sekä taistelijan asenteensa ovat antaneet hänelle mahdollisuuden edetä nopeasti ja siirtyä Red Bullille ensi vuodeksi.